Werdining penguripan

 

By  : lely

Apa kang tak lakoni mesti cidra

Pocapan-pocapan kang ngina-ngina

Tansaya ngambra-ngambra yen dirasa

Ing panguripan setitik werna

Lan dina-dina keba puspa

                Ngene iki yen urip segan mati ora gelem

                Ngrasakke pati getiri wong rak duwe

               Banjur nyawang ing mripatku

                Saben wong kang lewat

                Mung nutup mripat

Esok tansah di lakoni

Kanggo golek kebutuhan kang di pingini

Prasasat ana rasa ngelak lan luwe

Kang orak kroso, ngerti- ngerti

Esok marani sore

                  Mangan kudu utang

                  Sesandangan nunggu lungsuran

                  Seng sugeh tansaya mblegedhe

                  Kang mlarat tansaya rumat

                   Apa iki sing di arani globalisasi

Penggedhe mung nuruti wetenge dewe

Weruha kiwa tengen mu kang iseh susah

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s