geguritan gethun

Gethun iki….

 

Jebule roso iki orak podo

Ngopo rosoku koyok dolanan bloko

Kabeh roso sing tak nduweni

Jebule trimo di ngeti siseh moto

Kang orak sempurno

                Kudu karo opo aku mbukak lawang ati

                Kanggo nyekel roso sing tak nduweni

                Kudu piro luput sing tak nduweni

                Kanggo ngilangno loro sing tak lakoni

 

Ambane samudra lan jerone segara

Luput lan tresnaku iki tak simpen

Seduwur angkasa lan sejero segoro

Tresno iki wes tak kekno

Naming sliramu orak rumongso

                Khabeh getun trimo iso aku pendem

               Tresno ning ati soyo rak karuan

               Trimo sedelok banyu sing ono ning moto

               Orak kuat maneh kanggo ngelakoni

               Orak kuat maneh ngelukisno

               Gethun sak iki aku rasakno

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s